Droge mond? | 10 Tips en middelen tegen droge mond!

Oorzaken, middelen en behandeling tegen een droge mond, keel, tong, ogen en lippen.

Oxyd8 Dry Mouth | Uniek spoelmiddel bij droge mond

Oxyd8 Dry mouth bevat alles wat je van een mondwater mag verwachten. 

Een droge mond komt vaak voor. De meeste mondwaters tegen een droge mond vergeten de oorzaak aan te pakken; namelijk het gebrek aan speekselaanmaak. Oxyd8 Dry Mouth Mondwater komt daarom met een geheel nieuwe formule. Het gebruik van dit mondwater bevochtigt niet alleen de mondweefsels, tegelijkertijd worden ook de speekselklieren aangespoord om speeksel te produceren. 

 

Droge mond als veroorzaker van slechte adem

Er zijn veel verschillende oorzaken van slechte adem aan te wijzen die veel verder gaan dan het eten van knoflook of ui. 

Een van de meest voorkomende aanstichters is monddroogheid, ook wel xerostomie genoemd. Een mondholte zonder speeksel verliest zijn grootste beschermer tegen de anaerobe bacteriën, dé veroorzakers van slechte adem. Door een droge mond tegen te gaan, help je mee aan een betere ademkwaliteit en een betere algehele mondgezondheid. Een goed product tegen monddroogheid is zowel een bevochtigingsmiddel als een middel dat het lichaam stimuleert speeksel te produceren. 

Veel doorsnee mondwaters die claimen een droge mond te verhelpen, zijn enkel gericht op het bestrijden van de symptomen, maar pakken niet zozeer de oorzaak aan. Deze commerciële middelen zijn voornamelijk voorzien van kunstmatige speekselvervangers. 

Dit is het belangrijkste verschil tussen de standaard middelen en de zojuist nieuw op de markt verschenen Dry Mouth Mondwater van Oxyd8. Oxyd8 Dry Mouth spoeling bevat een speekselstimulator die de mondholte helpt meer eigen natuurlijk speeksel aan te maken. 

 

Droge mond: een probleem met vele verschillende oorzaken. 

Er is vaak niet één aanwijsbare aanstichter van een verlaagde speekseltoevoer, echter is het resultaat hetzelfde: een omgeving waarin bacteriën zich kunnen vermeerderen en een slechte adem kunnen uitstoten. Bij de meeste personen komt monddroogheid met de jaren. Hoe ouder je wordt, hoe minder speeksel je produceert. De afname begint meestal rond je 30e. Andere oorzaken zijn: alcohol, roken, koffie, veel spreken en medicatiegebruik. 

Er bestaat dus een grote kans op een droge mond en dat je veel baat hebt bij een goed spoelmiddel zoals Oxyd8 Dry Mouth Rinse. Veel doorsnee middelen tegen xerostomie voegen kunstmatige componenten toe die het speeksel slechts nabootsen. Oxyd8 Dry Mouth mondwater bevat een natuurlijke speekselopwekker, waarbij de mondholte zelf wordt gestimuleerd haar eigen speeksel aan te maken. Al na 1 minuut lang spoelen merk je dat de mondholte wordt voorzien van natuurlijk speeksel. Tegelijkertijd creëer je een frisse adem en bescherming tegen orale ongemakken zoals gaatjes en ontstekingen. 

De Dry Mouth Mondspoeling is niet het enige product van Oxyd8 dat is ontwikkeld tegen droge mondklachten. Ook de Dry Mouth Lozenges van Dr Katz. boeken verbluffende resultaten. Bovendien kun je ze overal naar toe nemen. 

Deze Dr Katz dry mouth lozenges gaan veel verder dan de standaard smints die je gewend bent. Dr Katz lozenges werken op 3 manieren. Ten eerste verdwijnt de vieze smaak in de mond vanwege het toevoegen van citrusmint. Ten tweede worden bacteriën in de mond vernietigt door de ingrediënten zink, oxygen en xylitol. Als laatste wordt de mondholte op een natuurlijke wijze aangestuurd om speeksel aan te maken. Deze snoepjes zijn dus speciaal voor mensen die last hebben van slechte adem, monddroogheid en een vieze smaak in de mond.