Droge mond? | 10 Tips en middelen tegen droge mond!

Oorzaken, middelen en behandeling tegen een droge mond, keel, tong, ogen en lippen.

Droge Mond Gel? | Top10 beste gels bij droge mond

Beste droge mond gel

Een droge mond heeft verschillende negatieve effecten op de gezondheid van de mond. Bij een droge mond ontstaat vaak een slechte adem en vieze smaak in de mond. Daarnaast treden er sneller tandvleesproblemen op en ontstaan er sneller gaatjes in het gebit. Met een speciale gel kan een droge mond tegengegaan worden. Na uitvoerige tests zijn wij tot de volgende top 10 droge mond gels gekomen:

 

1. Raspberry Hydrating Gel

Van de vele beschikbare producten voor een droge mond, kwam de Raspberry Hydrating Gel als beste uit de bus. De suikervrije gel is eenvoudig aan te brengen en zorgt lange tijd voor een goed bevochtigde mondholte. Pluspunt is het feit dat de gel pH-neutraal is, zodat de natuurlijke pH in de mond gewaarborgd blijft. Voor het behoud van een langdurig vochtige mond zit je dus goed. Bekijk dit product hier. 

 

2. Oxyfresh Super Relief Gel

Oxyfresh volgt de Raspberry Hydrating Gel op de voet met een topproduct. De Oxyfresh Super Relief Gel heeft een frisse mintsmaak en beschikt bovendien over actief zuurstof, dat de groei van bacteriën effectief tegengaat. Op deze manier wordt de mond niet alleen bevochtigd, maar ook nog eens beschermd tegen schadelijke en stinkende bacteriën. Toegevoegde aloë vera brengt ontstoken tandvlees tot rust. De Oxyfresh Super Relief is een echte aanrader.

 

3. Dentaid Xeros Gel

Dentaid Xeros Gel is een degelijk product dat de mondholte effectief bevochtigd met kunstmatig speeksel. De mond is langdurig bevochtigd en wordt door de gel bovendien beschermd tegen cariës en een verlies van tandglazuur. De gel heeft een appel- of mintsmaak.

 

4. GUM Hydral Bevochtigingsgel

GUM Hydral Bevochtigingsgel werkt goed bij een lichtelijk droge mond. Bovendien brengt de gel een beschermend laagje aan op de weefsels in de mond, zodat er minder snel irritatie ontstaat. Nadeel is dat de gel relatief vaak aangebracht moet worden.

 

5. Biotène Oralbalance Gel

De Biotène Oralbalance Gel complementeert de top 5 met een prettige gel die de mond langdurig vochtig houdt. De gel beschermt je niet alleen tegen een droge mond, maar bevat ook enkele enzymen die het natuurlijke speeksel ondersteunen.

 

6. BioXtra Bevochtigingsgel Droge Mond

De bevochtigingsgel van BioXtra wordt aangebracht op zowel de tong als het tandvlees en gaat enkele uren mee. De gel draagt bij aan het beschermende vermogen van het natuurlijke speeksel en heeft een natuurlijke smaak. Onze ervaring is dat de gel minder lang werkt dan de hoogst geplaatste gels.

 

7. Oralieve Moisturising Mouth Gel

Oralieve Moisturising Gel is een mondgel die effectief de droge mond behandelt. De gel is niet alleen voor de mond te gebruiken, maar ook voor droge lippen. Oralieve gel heeft geen neutrale smaak, hoewel de smaak door velen als prettig ervaren wordt.

 

8. Flux Dry Mouth Gel

Flux Dry Mouth Gel is een gel tegen de droge mond die de natuurlijke speekselproductie stimuleert. Ook hydrateert de gel de mondholte. Voor mensen bij wie de natuurlijke speekselproductie vrijwel stil ligt, zoals bij het syndroom van Sjögren, werkt het stimulerende effect van de gel matig tot niet.

 

9. Bluem Oral Gel

Bluem Oral Gel helpt bij de behandeling van specifieke mondproblemen, zoals tandvleesontstekingen en overmatige groei van bacteriën. De gel werk op basis van actief zuurstof, waardoor het met name de slechte bacteriën aanpakt. Een nadeel is dat het niet specifieke de droge mond hydrateert.

 

10. Multi-Oral Gel

Net als Bluem Oral Gel, heeft Multi-Oral Gel als eerste het doel om pijnlijke plekjes en irritaties op het tandvlees te genezen. De gel ondersteunt het herstellend vermogen van het weefsel en is volledig natuurlijk van aard. De gel is niet een kunstmatig speeksel, zoals de hoger genoteerde gels. Wel kan het indirect een bijdrage leveren aan de gezondheid van de mondholte.