Droge mond? | 10 Tips en middelen tegen droge mond!

Oorzaken, middelen en behandeling tegen een droge mond, keel, tong, ogen en lippen.

Droge mond spray? | Top10 beste sprays!

Spray tegen droge mond

Een droge mond kan tal van problemen veroorzaken, zoals tandvleesontstekingen en een vieze smaak en adem. Met behulp van kunstspeeksel kan een droge mond effectief behandeld worden. Veel kunstmatige speekselproducten worden verkocht in sprayvorm. Wij zetten de top 10 droge mondsprays op een rijtje.

1. Tetrobreath
Van de diverse geteste mondsprays, kwam de spray van Tetrobreath als beste naar voren. Niet alleen bevochtigt de spray de droge mond, ook geeft het direct een frisse smaak en adem. Per spray wordt een goede hoeveelheid vloeistof verspreid over de mondholte. De spray heeft een prettige lichte mintsmaak en maakt geen gebruik van schadelijke of agressieve stoffen die sommige andere mondsprays wel bevatten.

2. Oxyfresh – Bad Breath Spray
Op korte afstand van de Tetrobreath spray, volgt al snel de mondspray van Oxyfresh. Deze spray verhelpt direct een slechte adem en hydrateert de mond effectief. De spray bevordert de speekselproductie en heeft een prettige milde limoensmaak. Extra pluspunt is dat de spray aloë vera bevat, wat geïrriteerde weefsels tot rust brengt en ze sneller laat herstellen. De spray maakt geen gebruik van agressieve stoffen als alcohol of sodium lauryl sulfaat, wat bij sommige andere mondspray en -waters wel het geval is.

3. GUM Hydral Bevochtigingsspray
De top 3 wordt gecomplementeerd door GUM Hydral Bevochtigingsspray. De spray dient meerdere malen per dag aangebracht te worden en beschermt de slijmvliezen tegen irritaties. Hoewel er regelmatig een nieuwe laag aangebracht moet worden, is het gebruik eenvoudig en gaat de spray redelijk lang mee.

4. Saliva Orthana
Saliva Orthana is een substituut voor speeksel dat in sprayvorm kan worden toegediend. Hoewel het middel geen specifieke eigenschappen heeft om het herstel van mondweefsfel te bevorderen, is het een effectieve bevochtiger. De spray dient 10 tot 30 keer per dag gebruikt te worden, afhankelijk van de behoefte.

5. Xialine GS
Xialine is de naam voor een bepaald type kunstspeeksel. Xialine wordt onder meerdere namen verkocht, waaronder Xialine GS. Xialine GS wordt verkocht in ruime hoeveelheden, waardoor je redelijk lang doet met één spray. De stof ondersteunt effectief de natuurlijke speekselproductie en kan zo een droge mond verhelpen.

6. Multi-Oral Droge Mond Spray
De gepatenteerde droge mond spray van Multi-Oral behandelt effectief een droge mond en beschikt bovendien over bio-actieve moleculen die bacteriën aanpakken. Dit zijn moleculen die niet schadelijk zijn, maar wel zijn opgebouwd uit suikers. Hoewel de smaak neutraal is, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn.

7. Glandosane Spray
Glandosane kunstmatig speeksel wordt in verschillende ziekenhuizen gebruikt om de mond te hydrateren. De spray dient meerder malen per dag op het tandvlees en de mond- en keelslijmvliezen aangebracht te worden. De spray heeft een vrij sterke citroensmaak, waar de smaak van hoger genoteerde sprays vaak als milder ervaren wordt.

8. Xerotin Mondspray
Xerotine mondspray is eenvoudig aan te brengen en beschermt en bevochtigd de mond gedurende 1 á 2 uur. Dit betekent dat bij een droge mond er regelmatig gesprayd moet worden gedurende de dag. Pluspunt is de neutrale smaak van de spray.

9. Xeromed Droge Mond Spray
Xeromed Droge Mond Spray is een spray die effectief een droge mond aanpakt. Een nadeel is echter dat de spray in een verpakking van 20 milliliter verkocht wordt, waardoor de spray vrij snel opraakt.

10. BioXtra Droge Mond Spray
BioXtra Droge Mond Spray is het laatste product in de top 10, maar werkt naar behoren. Een droge mond wordt effectief aangepakt, hoewel er relatief vaak gesprayd moet worden om de mond vochtig te houden. Bovendien is het mogelijk dat de vloeistof na het aanbrengen kort een branderig gevoel veroorzaakt.